7 Eylül 2011 Çarşamba

Arda’ya Destek

Arda Turan Kazakistan maçı sonrası söylediklerinden dolayı bir taraftan PKK yanlılarınca alkışlandı, diğer yandan milliyetçi kesimin hışmına uğradı.
Peki, Arda ne söylemişti:
“Bu golü Türkiye Cumhuriyetindeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum. Ülkemde böyle şeylerin olmasını istemiyorum, çok üzülüyorum her Türk vatandaşı gibi.”
İçeriğine bakıyoruz; “bütün halkların şehit olan evlatları” diyerek PKK’nın kayıplarını şehitlik mertebesine çıkarmış. Sonra, “bütün Türk evlatlarına” diyerek başka bir anlam yüklemiş. Son olarak da tüm bu olanların yaşanmasını istemediğini ve üzüldüğünü söylemiş. Yani, artık kan dökülmesin, ölümler bitsin demiş.
Arkadaşlar, işin özüne bakın. Arda, yaşanan olaylardan hepimiz gibi muzdariptir. Eğer sözlerini kelime kelime çözümleme yoluna gidersek çuvallarız.
Kendini bilmez aydınvari gruplar alıyor sazı eline yok Türkiyeli demeli, olmadı Türkiye halkı, o da olmadı şuralı buralı.
Kafa mı bıraktınız vatandaşta. Eskiden ne kolaydı, ne samimiydi ifadelerimiz. Ben Türk’üm derdiniz, Türk milleti derdiniz…
Şimdi nasıl konuşacağız. Aman Türk demeyelim Türk milleti demeyelim de, Türkiyeli diyelim Türk halkı diyelim.
Kendimizi samimi ifade etmemizin önünü tıkayan kendini bilmezler;
Oturun yerlerinize, sesinizi kısın. Siz konuştukça işler iyice sarpa sarıyor. Eğer siz, en içten duygularınızla hümanist, doğasever, Tanrı sevgisiyle dolu kendinize Türk’üm diyorsanız, Kürt’üm diyorsanız kimse size ırkçı diyemez.
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder