24 Eylül 2011 Cumartesi

Ben Ali Ağaoğlu; Cari Açık Sorununu Ben Çözerim

Yeni reklam filmiyle çıktı ekranlara Ali Ağaoğlu. “Para kazanmayı bilmek için ekonomist olmaya gerek yok…” dedi.
Geçenlerde cari açığın nasıl ortadan kalkabileceğini açıkladı bizlere. "Türkiye'nin büyümeye, bunun için de kaynağa ihtiyacı var. Bunu da ya dışarıdan borçlanarak ya da yabancı yatırımcı çekerek yapacaksın. Borçlanma faizle olur, yatırımcı çekmek zor. Üçüncü bir yol var ki, yabancıya konut satarak Türkiye çok ciddi bir döviz elde edebilir. En ucuz maliyetli, en kalıcı yöntem bu. İhracat gibi bu da. Burada 1 trilyon doların üzerinde potansiyel var. Bu gerçekleştiği zaman Türkiye'de ne cari açık sorunu kalır ne de büyümesi sekteye uğrar" dedi Ağaoğlu. Vallahi cari açığı bilmem ama fırsatları paraya nasıl çeviririm, nasıl daha çok konut satarım bunu çok iyi anlatmış. Anlamak için ekonomist olmaya da gerek yok üstelik.
Bugün(24 Eylül 2011), Hürriyet gazetesindeki köşesinde Ege Cansen bu konuyu incelemiş. “Yabancılara arsa, bina gibi gayrimenkul satışından gelen paralar cari işlem geliri sayılmaz. Bunlar, sermaye hareketleri kümesine girer. Dolayısıyla gayrimenkul satışı, cari açığı kapamaz…” Yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18813824.asp
Sanmayın derdimiz Ağaoğlu ve sadece ona yüklendik. Durum bildiğiniz gibi değil. Ali Ağaoğlu, reklamlarıyla ekranları süslüyor. Biz de hakkını verelim dedik. Yoksa başka inşaatçılardan da inciler döküldü.
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya da, mütekabiliyetin kalkmasını 'sevindirici bir gelişme' olarak değerlendirdi. Cari açık problemi olan Türkiye'nin yıllardır dışarıdan gelecek bu kaynağı engellemesine inşaatçılar olarak hayret ettiklerini anlatan Dumankaya, "Konut satmak ihracattan daha fazla kazandırır." dedi.
Cari açık sorununa çözüm bulundu, ihracat patlatıldı. Bir bakmışız cari fazla vermişiz.
 Haydi hayırlı traşlar.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder