5 Eylül 2011 Pazartesi

Babadağ’ında Tehlikenin adı “Yamaç Paraşütü”

Fethiye deyince akla ilk Ölüdeniz, Ölüdeniz deyince de yamaç paraşütü ilk akla gelenlerden. Son günlerde ise akla gelen tehlike oldu.
Yüksek adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez aktivitelerinden birisi ve tehlikeli. Belki de tehlikeli değildir. Ama son aylarda yaşananlarla çok tehlikeli olduğunu düşünenlerin sayısı eminim artmıştır. Fethiye’ye geldiğimden beri üç ölümcül kaza haberiyle gündeme geldi yamaç paraşütü. Yaz sezonunda Ölüdeniz ile ilgili haberlerine bakacak olursanız, yamaç paraşütü kazaları ile koyları kirleten kendini bilmez tekneler hakkındaki haberlerin fazla olduğunu göreceksiniz. Bu arada, şu kirleten tekneler ayrı bir yazı konusu olduğu için burada değinmeyeceğim.
Kazaların hepsinde ihmal görülmekte.
Son günlerde kazalar artınca yetkililerde önlem almak için kolları sıvadı. Babadağ’da, pilotlar atlayış öncesi alkol testinden geçirilecek. Yasal alkol sınırını aştığı belirlenen pilotlara 5 gün süreyle ’uçuştan men’ cezası verileceği gibi, sertifikaları da iptal edilebilecek.
Bu önlem bize şunu gösteriyor. Akşamdan kalma pilotlar var demek ki. Tüm yamaç paraşütü pilotlarını zan altında bırakmayalım ama. İşini iyi yapan bu işe gönül vermiş pilotları da burada ayrıca kutlamak isterim.
Alınmış bu tedbirinde önemli olduğunu belirtelim.
Ekim ayında yapılacak olan Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali yaklaşırken, akıllarda ölüm riski çok yüksek, yapılması delilik olarak zihinlere kazınmaya başlayan bu aktivitenin üzerindeki ölüm perdesini kaldırmanın zamanı gelmedi mi?
Yetkilileri bu konuda sıkı denetime ve gereken düzenleyici tedbirleri almaya çağırıyorum. Küçücük bir ihmalin sonucunun ölüm olduğu bu aktiviteye gereken önemi vermelerini arzu ediyorum.
 Umarım sesimizi duyarlar.
Kişisel olarak, kendim kesinlikle denemeyecek olsam da çok güzel bir aktivite olduğunu ve uluslar arası bir alana taşınıp geliştirilmesi ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmasını düşünmekteyim. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmanın haber edilmesinde çorbada tuzumuz olsun da isteriz.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder